keskiviikko 21. lokakuuta 2015

Pehmeä piimäkakku

Tämä kuivakakku tuo jo mieleen joulun ajan. Kakku on herkullisen mehevä ja mausteinen. Piimäkakku säilyy hyvin ja oikeastaan vain paranee vanhetessaan. Kakun valmistus on ihanan helppoa, ainekset vain vaivataan keskenään, lyödään kakkuvuokaan ja paistetaan. Nam! Voiko olla parempaa?!

Piimäkakku
3dl piimää
1dl sokeria
2dl siirappia
1tl neilikkaa
1tl kanelia
1tl inkivääriä
0,5tl kardemummaa
0,5tl pomeranssin kuorta
200g voita tai margariinia sulatettuna
1,5tl soodaa
6,5dl vehnäjauhoja

Sekoita piimä, sokeri ja siirappi. 

Lisää joukkoon sulatettu ja jäähdytetty voi tai margariini. Sekoita sooda ja mausteet vehnäjauhoihin. Kaada jauhoseos taikinaan ja sekoita tasaiseksi. 

Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka. Kaada taikina vuokaan ja paista kakkua 175 asteisessa uunissa noin tunti. 

Kumoa jäähtyneenä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti