Bostonkakun voi tehdä lempparipullataikinaohjeesta tai käyttää tätä oman kouluaikani ohjetta:
Tässä ohjeessa pullataikinaan leivotaan ensin juuri.
Taikinan juuri:
2dl maitoa
25g hiivaa
1tl sokeria
2dl vehnäjauhoja
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna hiivaa joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Vatkaa joukkoon sokeri ja vehnäjauhot. Jätä taikinanjuuri peitettynä kohoamaan lämpimään paikkaan 10 minuutiksi.
Lisäksi tarvitset:
1 muna
3/4tl suolaa
3/4dl sokeria
1tl kardemummaa
3-4dl vehnäjauhoja
75g voita tai margariinia
Lisää muna, suola, sokeri ja kardemumma sekä osa jauhoista puuhaarukalla sekoittaen. Lisää jauhoja ja alusta taikinaa käsin. Lisää lopuksi sulatettu rasva.
Ja nämä vielä:
Rasiallinen appelsiinimarmeladia
Voita
Kananmunaa voiteluun
Raesokeria tai mantelirouhetta pinnalle
Leivo taikinasta pyöreä levy, levitä päälle voita ja appelsiinimarmeladia.
Kääri levy rullalle ja leikkaa n. 2cm paloiksi. Nostele palat leikkauspinta ylöspäin voideltuun irtopohjavuokaan, keskeltä aloittaen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti