Tämän maut uusiin ulottuvuuksiin nostattavan vadelmajuustokakku -reseptin bongasin Hesarin ruokatoimittaja Katja Bäcksbackan kirjoittamasta Kielenvievää -ruokablogista ja hetihän sitä piti kokeilla. Tässä kakussa ovat maut kohdallaan, varsinkin, jos tykkää vadelmista. Vadelmat vaan yllättivät hinnakkuudellaan. Edullisimmat kotimaiset puutarhavadelmat löysin kaupan pakastealtaasta. Ulkomaisia marjoja en oikeastaan koskaan osta, koska en luota niiden laatuun. Kakku ei ole liian makea ja sopii mielestäni hurmaamaan niin arki- kuin juhlavieraatkin.
Vadelmajuustokakku
Pohja:
Täyte:
6 liivatelehteä
200 g (noin 4 dl) vadelmia
5 rkl tomusokeria
2 dl kuohu- tai vispikermaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
250 g (1 tlk) rahkaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
Päälle:
noin 3 dl vadelmia
Leikkaa irtopohjavuoan (halkaisija 22–24 cm) pohjalle leivinpaperista pohjan kokoinen ympyrä. Murskaa keksit hienoksi. Sulata voi ja kaada se keksien joukkoon. Sekoita. Painele seos vuoan pohjalle, nosta jääkaappiin kovettumaan. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Soseuta vadelmat ja tomusokeri sauvasekoittimella. Vaahdota kerma, mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Lisää vaahtoon rahka ja tuorejuusto, vatkaa tasaiseksi. Sekoita joukkoon myös vadelmat.
Kiehauta ½ dl vettä. Purista liivatteista vesi pois ja liuota liivatteet kuuman veden joukkoon. Anna jäähtyä hetken ajan. Kaada hieman jäähtynyt liivateseos täytteen joukkoon samalla sekoittaen. Kaada täyte keksipohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 3–4 tuntia.
Koristele hyytyneen kakun pinta kokonaisilla vadelmilla. Irrota kakku vuoasta veitsen avulla. Nosta kakku tarjoiluvadille.
Ja eikun herkuttelemaan!
Ps. Kokeilin tuohon kakun päälle hyytelösokerista ja vadelmamehusta tehtyä kiillettä, mutta se epäonnistui, koska jäi liian vetiseksi ja valui pitkin pöytiä kun nostin kakun tarjolle. Siksipä kiillettä ei ole ohjeessa mukana :) menee hyvin ilmankin.
Vadelmajuustokakku
Pohja:
175 g kaurakeksejä
75 g voita
Täyte:
6 liivatelehteä
200 g (noin 4 dl) vadelmia
5 rkl tomusokeria
2 dl kuohu- tai vispikermaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
250 g (1 tlk) rahkaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
Päälle:
noin 3 dl vadelmia
Leikkaa irtopohjavuoan (halkaisija 22–24 cm) pohjalle leivinpaperista pohjan kokoinen ympyrä. Murskaa keksit hienoksi. Sulata voi ja kaada se keksien joukkoon. Sekoita. Painele seos vuoan pohjalle, nosta jääkaappiin kovettumaan. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Soseuta vadelmat ja tomusokeri sauvasekoittimella. Vaahdota kerma, mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Lisää vaahtoon rahka ja tuorejuusto, vatkaa tasaiseksi. Sekoita joukkoon myös vadelmat.
Kiehauta ½ dl vettä. Purista liivatteista vesi pois ja liuota liivatteet kuuman veden joukkoon. Anna jäähtyä hetken ajan. Kaada hieman jäähtynyt liivateseos täytteen joukkoon samalla sekoittaen. Kaada täyte keksipohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 3–4 tuntia.
Koristele hyytyneen kakun pinta kokonaisilla vadelmilla. Irrota kakku vuoasta veitsen avulla. Nosta kakku tarjoiluvadille.
Ja eikun herkuttelemaan!
Ps. Kokeilin tuohon kakun päälle hyytelösokerista ja vadelmamehusta tehtyä kiillettä, mutta se epäonnistui, koska jäi liian vetiseksi ja valui pitkin pöytiä kun nostin kakun tarjolle. Siksipä kiillettä ei ole ohjeessa mukana :) menee hyvin ilmankin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti