tiistai 1. syyskuuta 2015

Helpot sämpyläruudut

Välillä leivotaan suolaisia herkkuja! Ensimmäisen kerran olen testannut näitä ihanan helppoja ja herkullisia kaurasämpyläruutuja vuonna 2006. Ohjeen olen napannut ja tulostanut arkistoon Elovenan nettisivuilta. Nyt kun kävin etsimässä kyseistä ohjetta noilta samaisilta sivuilta, oli ohje hieman muuttunut alkuperäiseen verrattuna. Siispä julkaisen tuon aidon ja alkuperäisen ohjeen tässä, olkaapa hyvät.

Kaurasämpyläruudut
Uuninpellillinen

5dl vettä
4dl kaurahiutaleita
1ps kuivahiivaa
1rkl sokeria
1tl suolaa
1/2dl sulatettua margariinia tai öljyä
6dl vehnäjauhoja

Sekoita kuivahiiva kaurahiutaleiden kanssa ja lisää seos reilusti kädenlämpöiseen veteen.
Lisää sokeri, suola, sulatettu margariini/öljy ja jauhot. Sekoita taikina tasaiseksi.

Kaada taikina syvälle uunipannulle leivinpaperin päälle. Ripottele pinnalle vähän jauhoja ja taputtele taikina tasaiseksi levyksi. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin puoli tuntia.
Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Voitele taikinalevy kananmunalla ja ripottele pinnalle kaurahiutaleita. Leikkaa levy taikinapyörällä neliöiksi. Paista uunin keskitasossa 15-20 minuuttia.

Hmm! Ja ihana tuoksu leijailee ympäri keittiötä :) Näitä ei voi kukaan vastustaa. Yllätä perheesi vaikka tarjoamalla näitä iltapalaksi :) Nam!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti