torstai 24. syyskuuta 2015

Hiivatin hyvä hiivaleipä

Tässä olis meidän porukan suosikki hiivaleivän ohje. Ohje löytyi Pirkka Hiivaleipäjauhopussin kyljestä. Nämä leivät maistuvat kerrassaan mainioille ja takaan, että lämpimäiset katoavat pian paistamisen jälkeen parempiin suihin.

Hiivaleipä
5dl vettä 
1pss kuivahiivaa
1,5tl suolaa 
0,5dl siirappia
2dl kaurahiutaleita
50g margariinia
n. 10dl hiivaleipäjauhoja

Sekoita kuivahiiva esim.kaurahiutaleisiin ja lisää seos lämpimään veteen (reilusti kädenlämpöiseen). Lisää suola, siirappi ja osa jauhoista. Alusta pehmeä margariini taikinaan ja sen jälkeen lisää jauhoja niin paljon, että taikina irtoaa mukavasti kulhon reunoista ja on pehmeää. Peitä kulho liinalla ja laita vedottomaan paikkaan kohoamaan noin 20 minuutiksi. Vaivaa kohonnutta taikinaa käsin ja jaa se kolmeen osaan. Tee taikinapalloista pyöreitä tai pitkulaisia leipiä leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille. Peitä liinalla ja anna kohota uunin lämpiämisen ajan. Pistele leivät haarukalla ja voitele halutessasi vedellä. Paista 200 astetta, uunin alatasolla, noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä hieman esim. liinalla peitettynä, leikkaa paloiksi, voitele esim.oivariinilla ja hörppää kyytipojaksi kylmää maitoa!






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti