tiistai 22. syyskuuta 2015

Mummo-ankan omenapiirakka

Käsiini osui joltakin kollegalta vuosia sitten saatu ohje Mummo-ankan omenapiirakasta. Ohje on yksinkertainen ja täytteenä voi käyttää myös raparperia tai marjoja. Ei muuta kun syksyn antimista herkullista omppupiirakkaa pyöräyttämään. 

Mummo-ankan omenapiirakka

Pohja
150g margariinia
1,5dl sokeria
2 kananmunaa
3dl vehnäjauhoja 
1,5tl leivinjauhetta
Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen reilusti sekoittaen. Lisää jauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu.

Täyte
1tlk kermaviiliä
1 kananmuna
0,5dl sokeria
0,5tl vaniljasokeria 

Taputtele taikinasta 2/3 osaa piirakkavuokaan, iske omenakuutiot pohjan päälle ja levitä sekoitettu täyte omenakuutioiden päälle. 

Nostele loput taikinasta nokareina piirakan päälle. Paista 200 astetta noin 25 minuuttia uunin alatasolla. 






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti