tiistai 8. syyskuuta 2015

Suussasulava mutakakku

Extempore iltapuhteena tehtiin pojan kanssa mutakakkua. Ohjeen alkuperää en muista. Tyttäreni kirjoitteli ohjeen joskus ylös. Siitä lähtien tätä herkkua on meillä tehty. Makeaa, suklaista - niin ihanan herkullista. Minulla on mutakakun tekemisessä se ongelma, että tuppaan paistamaan sitä aina noin viisi minuuttia liian pitkään, jolloin koostumus on enemmänkin suklaakakun kuin mutakakun. Malttakaa te siis ottaa kakku uunista tarpeeksi ajoissa, jotta kakun keskusta jää löysäksi niinkuin mutakakussa kuuluukin olla.

Mutakakku

150g margariinia tai voita
1,5dl sokeria
3 kananmunaa
0,5tl leivinjauhoa
3,5dl vehnäjauhoja
2rkl kaakaojauhetta
150g taloussuklaata

Vaahdota pehmeä margariini/voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon kananmunat yksitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi taikinaan. Sulata suklaa ja lisää taikinaan. Leikkaa pyöreään kakkuvuokaan leivinpaperi pohjalle ja kaada taikina vuokaan. Tasoittele tasaiseksi ja paista 200 astetta uunin alatasolla noin 15 minuuttia. Jäähtyneen kakun päälle voit halutessasi siivilöidä tomusokeria. Mutakakun kylkeen sopii mainiosti vaniljajäätelö. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti